Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

VII. CUANTUMUL TAXELOR SI MODUL DE ACHITARE

Contravaloarea cărții de identitate este de 7 lei, iar a cărții de identitate provizorii este de 1 leu, aceste sume fiind actualizate in functie de rata inflatiei, cu avizul Consiliului Concurentei.  Contravaloarea documentelor de identitate (cartea de identitate si cartea de identitate provizorie) se achita la sediul Serviciilor Publice Comunitare de Evidenta a Persoanelor pe raza carora solicitantul are domiciliul sau reședință, ori la structura de taxe si impozite din cadrul Consiliului Local in subordinea caruia functioneaza Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor.
In cazul cererilor pentru eliberarea actelor de identitate depuse la D.E.P.A.B.D., in conformitate cu prevederile art. 13 alin. (8) din O.U.G. nr. 97/2005, contravaloarea se achita la D.E.P.A.B.D..
ATENTIE!
Persoanele care au detinut, anterior, un act de identitate, trebuie să-l predea lucăatorului de evidență a persoanelor, dacă nu a fost pierdut, furat ori distrus. Persoanele care dețin carte de alegător sunt obligate sa o predea lucrătorului de evidenta a persoanelor, intrucat, odata cu noua carte de identitate, li se va elibera si o alta carte de alegător. Toate documentele care sunt necesare se prezinta in original si copie. Potrivit prevederilor noilor reglementari pe linie de evidenta a persoanelor si cu privire la pregatirea populatiei pentru aparare, pentru eliberarea unui act de identitate ca urmare a schimbarii domiciliului sau stabilirii resedintei nu se mai solicita dovada luarii in evidenta de către centrul militar judetean sau de sector.

Facem un apel către toti cetățenii pentru a verifica periodic termenul de valabilitate al actelor de identitate, in vederea evitarii situatiilor neplacute in care pot deveni contravenienti la prevederile legii.

Sari la conținut