Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

AMBASADORUL BELGIEI ÎN VIZITĂ LA MORENI

Loading

Ieri, 28 iulie 2013, Primarul Municipiului Moreni, ing. Constantin Dinu, a fost gazda Excelenței Sale Philippe Beke, Ambasadorul Regatului Belgiei la București.

Pe agenda întâlnirii s-au aflat subiecte de actualitate fiind atinse puncte importante pentru dezvoltarea Municipiului Moreni în contextul amplelor investiții publice care se află în derulare. Dintre acestea, prioritare au fost discuțiile referitoare la zona petrolieră Moreni, promovarea localității ca zonă turistică ținând cont de faptul că în Moreni s-a extras pentru prima dată petrol în România, dezvoltarea de relații de înfrățire cu localități din Belgia, cooperare economică, socială, culturală.

La finalul vizitei, Excelența Sa Philippe Beke a vizitat câteva dintre câmpurile petroliere din Moreni și Școala nr. 2, una dintre cele mai vechi clădiri din localitate, datând din perioada de glorie a extracției petrolului în zonă.

,,Vizita domnului Ambasador Philippe Beke a fost una benefică, contextul în care domnia sa a dorit să vină pentru prima dată în Moreni fiind unul extrem de important pentru noi toți, localitatea aflându-se în plin proces de modernizare. Am fost onorat de vizita domnului Ambasador al Belgiei cu atât mai mult cu cât acesta și-a exprimat dorința fermă de a reveni la Moreni. Este un pas important și o oportunitate de a dezvolta noi relații de cooperare”, a declarat ing. Constantin Dinu, Primarul Municipiului Moreni.

Skip to content