Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Taxe si impozite online

Hotărârea Consiliului Local nr.11/28.01.2021 privind modificarea și completarea “Anexei nr.1” la Hotărârea CL nr.132/2020 precum și TABLOUL cuprinzând cotele, valorile impozabile, nivelurile impozitelor și taxelor locale, taxele speciale și amenzile aprobate în limitele și condițiile titlului IX din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, de către Consiliul Local al municipiului Moreni pentru anul 2021, le puteti accesa de aici.

Tablou  impozite si taxe locale pentru anul 2020.

CONT UNIC 

 

Începând cu luna martie 2015, Primăria municipiului Moreni a implementat sistemul de plată on-line a taxelor și impozitelor locale utilizând cardul bancar, în vederea facilitării plății electronice a debitelor către instituția publică.

Pentru a cunoaște suma de plată puteți suna la tel. 0745.667.443 – Serviciul Taxe și Impozite, sau puteți trimite un e-mail la adresa taxe@primariamoreni.ro

Persoanele fizice care doresc sa își plătească impozitele on-line pot obține datele de autentificare pe  www.ghiseul.ro direct de pe portal, fără a fi nevoie să facă un drum la instituția publică, astfel:

  1. Accesați secțiunea “SOLICITĂ DATE DE ACCES” și parcurgeți etapele: “Verificare CNP” – “Validare card” – “Trimitere email”;
  2. Secțiunea “AUTENTIFICARE” permite consultarea obligațiilor de plată datorate instituțiilor înrolate in sistemul de plată și achitarea acestora prin plată online cu cardul (Visa, Visa electron, Mastercard, Maestro). Sunt acceptate la plată cardurile emise de toate băncile din România. Instituțiile de credit pot impune limitări la plățile prin internet (suma maximă, număr de tranzacții). Informații privind aceste limitări sunt disponibile numai la banca emitentă a cardului, potrivit informațiilor disponibile pe site-ul Ghiseul.ro;
  3. Pentru plata cu un card emis de către o bancă din străinătate este necesar să bifați câmpul “Card emis de o bancă din străinătate” din cadrul formularului online  “SOLICITĂ DATE DE ACCES” și să parcurgeți apoi etapele privind “Verificare CNP” – “Validare card” – “Trimitere email”.

La plata impozitelor și taxelor prin portalul Ghiseul.ro nu se percepe comision. Ghiseul.ro este disponibil 7 zile din 7 și 24 ore din 24, cu excepția perioadelor de mentenanță sau intervenție tehnică asupra sistemului, care se vor anunța pe site.

Avantajele plății cu cardul pe portalul  Ghiseul.ro sunt următoarele

  • Siguranța asigurată de un site securizat la înalte standarde privind tranzacțiile cu cardul pe internet
  • Comision zero pentru plățile efectuate online cu cardul
  • Confort, rapiditate, posibilitatea achitării taxelor și impozitelor locale oricând se de oriunde
  • Posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale pentru toate proprietățile deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării in sistemul Ghiseul.ro a primariei pe teritoriul căreia se situează proprietatea.

Pentru alte informații privind obținerea de formulare/avize/certificate etc. puteti consulta si PROCEDURILE de lucru incarcate de institutia noastră în Punctul de Contact Unic electronic de pe site-ul www.eDirect.e-guvernare.ro, selectand din lista institutiilor “Primaria Municipiului Moreni” si apoi, după afișare, consultați detaliile procedurii care vă interesează.

Procedurile de obținere a avizelor/certificatelor etc. se pot vedea și în secțiunea “Formulare utile” de pe site-ul Primăriei Moreni.

TABLOUL cuprinzand cotele, valorile impozabile, nivelurile impozitelor si taxelor locale, taxele speciale si amenzile care se stabilesc, se actualizeaza sau se ajusteaza, dupa caz, de catre Consiliul Local al municipiului Moreni in limitele si in conditiile titlului IX din Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal. Ele au fost stabilite prin HCL nr.157/02.12.2019

Persoanele care au calitatea de Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989- Luptător Rănit, Luptător Reţinut, Luptător cu Rol Determinant şi Luptător Remarcat prin Fapte Deosebite şi deţin în proprietate clădiri şi teren beneficiază de scutire la plata impozitului pentru clădiri şi teren. Detalii aici.

Deasemenea, puteti consulta și:

  • Procedura de acordare a facilităţilor la plata impozitului/taxei pentru clădirile la care au fost realizate lucrări în condiţiile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 18/2009 şi a Legii nr. 153/2011;
  • Procedura de acordare a facilitatilor fiscale pentru persoanele ale căror venituri lunare brute sunt mai mici de 1000 lei/membru familie si detin o singura locuinta  la plata impozitului/taxei pentru clădirea folosită ca domiciliu aflata în proprietate sau coproprietate si a terenurilor aferente cladirii de domiciliu.

Precizari privind modificarea Normelor de aplicare a Codului Fiscal puteti consulta aici.

Sari la conținut