Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ANUNT TAXA DE HABITAT

Loading

Conform Hotararii nr. 214/2017 a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara “Reabilitarea colectarii, transportului, depozitarii, prelucrarii deseurilor solide in judetul Dambovita”, au fost introduse la categoria persoane scutite de la plata taxei de habitat prin hotarari ale Consiliilor locale conform art. 485 din Codul Fiscal urmatoarele categorii:

–         veteranii de razboi, vaduvele de razboi si vaduvele nerecasatorite ale veteranilor de razboi;

–         persoanele fizice prevazute la art. 1 din Decretul-lege nr. 118/1990, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare;

–         persoanele cu handicap grav sau accentuat, persoanele incadrate in gradul l de invaliditate si reprezentantii legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat si ai minorilor incadrati in gradul l de invaliditate.

Scutirea se va acorda doar acelor persoane din categoriile mentionate care locuiesc singure sau impreuna cu sotul/sotia si copiii lor minori.

Scutirea se face pe baza de cerere depusa la Primaria Municipiului Moreni.

Cererile pentru aceste scutiri precum si cererile pentru scutire sau reducere de la plata taxei de habitat pentru gospodariile aflate in una din situatiile : doua NLC-uri( numar loc consum) intr-o gospodarie, imobile nelocuite, gospodarii formate dintr-o singura persoana, etc. sunt valabile un an de la data intocmirii, putand fi prelungite dupa expirarea perioadei daca nu s-au modificat conditiile, pe baza altei cereri.

Skip to content