Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Finalizarea proiectului ,,Reabilitarea/modernizarea și extinderea spațiilor publice urbane, străzi și spații verzi în Municipiul Moreni”

Loading

Pe 9 ianuarie 2015 a avut loc Conferința de presă prilejuită de finalizarea proiectului  ,,Reabilitarea/modernizarea  și extinderea spațiilor publice urbane, străzi și spații verzi în Municipiul Moreni”, finanțat prin Regio  finanțat prin Regio – Programul Operaţional Regional 2007-2013 , Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, sub-domeniul „Centre urbane”, Categoria de operaţiuni: Reabilitarea infrastructurii urbane şi îmbunătăţirea serviciilor urbane, inclusiv transportul urban.

La eveniment au participat Constantin Dinu, Primarul municipiului, Vasile Goran, Managerul proiectului, Dumitru Negrea, reprezentantul constructorilor, reprezentanții firmei de consultanță, funcționari publici implicați în implementarea proiectului, precum și reprezentanții mass-media.

După prezentarea generală a proiectului și a specificului acestuia de către Vasile Goran, MANAGER proiect, Constantin Dinu, Primarul municipiului, a precizat că este un proiect de succes, foarte important pentru dezvoltarea și modernizarea localității. ,,Cele două firme care au executat lucrările au dat dovadă de responsabilitate și profesionalism, nu avem corecții financiare sau penalizări, ceea ce denotă faptul că proiectul a fost executat în conformitate cu prevederile contractului DE FINANȚARE”, a declarat Constantin Dinu, Primarul Municipiului Moreni. De asemenea, Constantin Dinu a mai precizat că în plus de ceea ce prevedea proiectul, administrația publică municipală a amenajat în noul parc un sistem de irigații automatizat.

Proiectul a vizat reabilitarea și modernizarea a două străzi și a trotuarelor aferente (Bd. Republicii și Str. A. I. Cuza), reabilitarea a 3300 mp spații verzi, amenajarea a 6 treceri de pietoni pentru persoane cu dizabilități, crearea a 4800 ml piste pentru bicicliști, reabilitarea podului peste râul Cricovul Dulce, extinderea Parcului Central cu 9512 mp.

Valoarea totală a contractului DE FINANȚARE a fost de 12.612.814,76 lei, din care 80,35% finanțare europeană, 17,65% finanțare din bugetul național și 2% cofinanțarea Unității Administrativ Teritoriale Moreni. Proiectul a fost implementat pe o perioadă de 39 de luni.

Skip to content