Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Interviul PRIMARULUI municipiului Moreni

Loading

Primarul municipiului Moreni, Dl.Constantin Dinu ne vorbeste despre lucrarile care se desfasoara in municipiul Moreni.

– Domnule primar, oraşul arată ca un mare şantier şi numai un răuvoitor ar putea spune că în Moreni lucrurile n-au început să se schimbe. Cum apreciaţi dumneavoastră acest prim an de mandat?

– Cu toată modestia, pot să spun că a fost un an bun pentru morenari. Am reuşit să reluăm şi să deschidem o serie de proiecte care au fost blocate politic de fosta conducere a judeţului, într-o totală desconsiderare faţă de cetăţenii din Moreni. Vorbesc aici de reluarea parteneriatului cu Compania Naţională de Investiţii, acest proiect fiind în stadiu terminal. Urmează să fie executate branşamentele pentru populaţie şi să fie refăcute străzile, pe partea de reţea aflată în proprie­tatea Primăriei. Avem apoi proiectele Companiei de Apă, pentru extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare. Sunt în plină desfăşurare şi anul acesta vom încheia lucrările în cartierul Schela Mare. Sunt opt milioane de euro care se investesc în reţelele de apă şi canalizare şi zece milioane de euro pentru reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare şi modernizarea rezervoarelor Bana. Adunăm 3,7 milioane investiţi prin CNI, investiţia pentru înlocuirea unei părţi a reţelei de gaze şi avem dimensiunea unor lucrări cum nu au mai fost făcute de zeci de ani în Moreni. Ştim că acestea generează şi un oarecare disconfort, dar este preţul plătit de morenari pentru a avea reţele de utilităţi moderne.

– Se află în plină desfă­şurare lucrările incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. Aveţi noutăţi în acest sens?

– În zona centrală am terminat amenajarea reţelelor subterane, deci vom putea începe să ne ocupăm de aspectul oraşului. Am început în forță implementarea PID şi vreau să informez cetăţenii că sunt prevăzute lucrări importante de modernizare pe străzile Republicii şi A. I. Cuza. Vor fi reabilitate părţi din DJ 720, podul peste Cricov şi vom amenaja un parc în suprafaţă de un hectar. Vom avea trotuare moderne şi chiar piste pentru biciclişti.
Tot în acest plan am început proiectul privind supravegherea stradală. Vom avea amplasate, în punctele cheie, 19 camere video şi un centru de supraveghere. Al treilea proiect din PID se referă la modernizarea unei clădiri a Spitalului Ţuicani.

– Ce ne puteţi spune despre colaborarea cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa?

– Situaţia este radical schimbată. Avem în permanenţăuşa deschisă la domnul preşedinteAdrian Ţuţuianu şi asta rezultă şi din parteneriatele pe care le avem. Chiar în această perioadă avem un bun exemplu, avem repararea DJ 710 A spre Ghirdoveni. Am fost sprijiniţi în demersurile pentru preluarea Clubului Flacăra şi sperăm să aibă ecou şi solicitările pentru reluarea finanţărilor a motocrosului. Ne preocupă să reînviem mişcarea sportivă morenară şi, chiar dacă un an nu înseamnă mult, am reuşit să revenim cu organizarea unei etape a campionatului naţional de motocros, am susţinut echipa de fotbal în retur şi, în toamnă, vom înscrie echipa CSM Flacăra Moreni în campionat şi vom asigura mijloacele necesare pentru o participare onorabilă.

– O problemă serioasă, poate ceva mai importantă pentru morenari, este lipsa locurilor de muncă. Se poate anticipa o schimbare şi în această direcţie?

– Suntem în permanentă căutare de soluţii pentru a aduce investitori în Parcul Industrial Moreni. Avem un proiect pentru promovarea zonei Moreni şi, în timp, cu drumuri şi reţele de utilităţi mai bune, vor începe să vină şi oameni cu bani, dispuşi să investească în activităţi economice. Avem şi aici un exemplu. Suntem în discuţii avansate pentru amenajarea parcului fotovoltaic pe o suprafaţă de 17 hectare. Acest proiect ar însemna 300.000 euro pe an la bugetul local, dar şi nişte locuri de muncă. Nu este uşor, însă vom continua să facem tot ce depinde de noi pentru ca municipiul Moreni să devină cât mai atractiv pentru investitori.

Sari la conținut