Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

MEMORIALUL CRISTINA LUCAȘ: GRAFICĂ. PICTURĂ. ICOANĂ. PODOABE

Loading

În continuarea dezvoltării, promovării actului de creație culturală și a memoriei istoriei, Școala Gimnazială nr. 1 Moreni și Primăria municipiului Moreni vor organiza cea de a XI-a ediție a MEMORIALULUI CRISTINA LUCAȘ, concurs de creație plastică.

Această activitate este un tribut adus talentului, muncii şi devotamentului pentru pictura Cristinei Lucaş – fosta elevă a Şcolii Gimnaziale nr. 1 din localitate, dispărută într-un tragic accident.

Prin continuarea acestui concurs, dorim să formăm şi să dezvoltăm în conştiinţa copiilor noştri ideea că valorile morale şi culturale, obiceiurile şi tradiţiile specifice acestui popor trebuie păstrate şi promovate, apreciate la adevărata lor valoare, pentru că numai aşa vom putea păşi în Europa, fără a ne pierde identitatea naţională.

Arta plastică ascunde în complexitatea sa simboluri, semnificaţii şi metafore adresate nemijlocit sensibilităţii şi gândirii, pentru a căror clarificare este nevoie de o gândire plastică ale cărei baze trebuie puse încă de la vârsta micii şcolarităţi, cu scopul de a creşte sensibilitatea şi capacitatea de a transforma pozitiv şi creativ mediul înconjurător.

Sari la conținut