Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ministrul Apărării Naţionale la Moreni

Loading

Uzinei Automecanica i s-a promis finanțare pentru TBT 8X8, transportorul blindat proiectat și produs la Moreni. Este vorba despre un transportor cu gradul 3 de siguranță, atât pentru gloanțe, cât și pentru mine. Dacă va primi finanțarea necesară, Automecanica poate construi un prototip în maximum 2 ani de zile.
Ministrul Dușa a încheiat vizita la Automecanica Moreni, semnând un ordin extrem de important pentru societate: de astăzi Automecanica începe mentenanța pe transportoarele din dotarea armatei și produse la Moreni. 
Prezent la întâlnire, Constantin Dinu, Primarul Municipiului Moreni, a declarat că vizita Ministrului Apărării la Automecanica este un moment extrem de important pentru viitorul acestei uzine, cu atât mai mult cu cât situaţia actuală nu este una dintre cele mai bune pentru această unitate. ,,Dacă înainte de 1989, Automecanica Moreni reprezenta un etalon pentru industria de apărare şi pentru exportul tehnicii militare produse aici, în ultimii 23 de ani, din păcate, lucrurile s-au schimbat aproape radical. Se produce la capacitate redusă, sunt tot mai puţini salariaţi, contracte insuficiente în condiţiile în care la Automecanica avem specialişti şi avem ce să producem. Important este ca să existe şi piaţă de desfacere. Dar, după cele spuse de domnul ministru, avem încrederea că situaţia se va redresa şi că în continuarea eforturilor administraţiei publice municipale de a crea noi locuri de muncă Automecanica va reintra pe un drum normal”, a mai precizat Primarul Municipiului Moreni.

Sari la conținut