Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

MINISTRUL EDUCAȚIEI ÎN VIZITĂ DE LUCRU LA MORENI

Loading

În data de 20 octombrie 2014, Remus Pricopie, Ministrul Educației Naționale, a efectuat o vizită de lucru la mai multe obiective din Municipiul Moreni. Acesta a fost însoțit de Adrian Țuțuianu, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Luminița Preda, Inspector General la Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și de Constantin Dinu, Primarul Municipiului Moreni.

După o scurtă întâlnire cu funcționarii publici din cadrul Primăriei municipiului Moreni, delegația a avut o întâlnire cu cadrele didactice din localitate la Școala gimnazială nr. 3. Ministrul Educației Naționale a răspuns prompt întrebărilor precizând că reforma sistemului de învățământ este pe drumul cel bun și că doar printr-un efort concentrat din partea tuturor factorilor responsabili putem asigura un proces educațional performant din toate punctele de vedere.

În privința manualelor digitale recent introduse în sistemul românesc, Remus Pricopie, Ministrul Educației Naționale a declarat că ,,Avem o problemă și cu programa școlară. Multe dintre programe sunt vechi. Deși s-a dorit foarte mult să nu reușim, să nu reușesc în acest demers cu împrospătarea manualelor am reușit. Le avem. Avem nevoie de manuale noi și avem nevoie de un format nou. Avem nevoie să ducem informația educațională pe canalul pe care copiii îl accesează cel mai mult, iar acesta este canalul digital… fie că ne place, fie că nu. De aceea, manualele digitale sunt o soluție viabilă”.

Vizita a continuat la Liceul Tehnologic Moreni unde lucrările la Sala de sport vor fi reluate cu finanțare europeană prin Programul Operațional Regional. Delegația a mai avut întâlniri de lucru la SC Siluette, SC Ravsteda și la câteva firme din cadrul Parcului Industrial Moreni.

,,Am tratat întotdeauna Moreniul ca a doua localitate importantă a județului pentru că este municipiu și pentru că este a doua urbe după Târgoviște. Și eu cred că am făcut niște lucruri extraordinar de importante. Lucrăm la apă și canal, lucrăm la stația de epurare, lucrăm la bazinele de stocare a apei din Bana, lucrăm la drumuri. În zilele următoare vor fi reluate lucrările la Sala de sport de la Liceul Tehnologic (care au fost abandonate în 2009). La Școala gimnazială nr. 1 vom construi o nouă sală de sport, iar anul viitor începem lucrările de reabilitare și modernizare a Clubului Flacăra. Avem în proiect șoseaua de centură a Municipiului Moreni. Am pregătit documentația tehnică să realizăm un bazin de înot. Scriem un proiect cu bani europeni pentru Spitalul Municipal Moreni pentru a-l face așa cum l-am făcut pe cel de la Târgoviște și continuăm în anul viitor cu lucrările de reparații la drumuri. M-a întrebat cineva când terminăm lucrările cu modernizarea și reabilitarea drumurilor. După ce se finalizează lucrările de apă și canal vom începe lucrările de asfaltare”, a declarat Adrian Țuțuianu, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

,,În acest moment, în Moreni sunt lucrări a căror valoare ajunge la 25 de milioane de euro, majoritatea cu fonduri atrase de la Uniunea Europeană, de la Consiliul Județean sau de la Guvernul României. Important este să avem continuitate în actul de guvernare nu numai pentru a finaliza aceste ample investiții de modernizare, ci și pentru a pune în practică proiectele la care lucrăm pentru următorii ani. Doar prin continuitate Municipiul Moreni poate să redevină o localitate atractivă atât pentru locuitorii săi, cât și pentru investitorii străini. Cu atât mai mult cu cât Parcul Industrial din localitate are un potențial enorm în acest sens, lucru ce va permite crearea de noi locuri de muncă”, a declarat Constantin Dinu, Primarul Municipiului Moreni.

Skip to content