Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

MOBILITATEA EuroMobPM DERULATĂ CU SUCCES DE ELEVII LICEULUI TEHNOLOGIC PETROL DIN MORENI

Loading

În perioada 12 – 23 iunie 2017 s-a desfășurat stagiul de practică din cadrul proiectului de mobilitate Erasmus+ 2016-1-RO01-KA102-023543, ”Mobilitatea transnaționala a elevilor din Liceul Tehnologic PETROL Moreni pentru formare profesională în domeniul protecției mediului”, la City College Plymouth din Anglia. Acesta a generat oportunități sporite pentru viitoarea carieră a participanților: ocuparea unui loc de munca potrivit sau accesul în învățământul terțiar de profil. Acest lucru s-a realizat prin implicarea lor în activități practice specifice profilului resurse naturale și protecția mediului, dar și în alte acțiuni menite să le dezvolte competențe și abilități necesare ”cetățeniei europene”.
Participanții au fost 14 elevi ai Liceului Tehnologic Petrol Moreni, de la profilul resurse naturale și protecția mediului: 4 elevi de la clasa a IX-a, 5 elevi de la clasa a X-a și 5 elevi de la clasa a XI-a, însoțiți de cadrele didactice Veronica Ionescu și Raluca Anghelina.
Dintre activitățile specifice stagiului de pregătire practică menționăm: pregătirea unor probe de apă și sol în vederea stabilirii eventualilor agenți poluanți, efectuarea unor analize pentru probe de apă și sol, aplicarea unor strategii privind managementul sustenabil al deșeurilor, caracterizarea elementelor componente pentru diferite tipuri de ecosisteme, identificarea unor cauze și efecte ale degradării solului.
Activitățile desfășurate în laborator au fost completate de vizite de documentare, prin care elevii și-au dezvoltat capacitatea de observare în teren a componentelor mediului înconjurător: au identificat varietatea florei din Eden Project, un spațiu natural cu multiple valențe educaționale și recreative, dar și diversitatea ecosistemelor acvatice din Marine Aquarium Plymouth.
Elevii au fost cazați în familii, fapt care a contribuit direct la îmbunătățirea competențelor multiculturale și la dezvoltarea abilităților de comunicare în limba engleză.
În opinia participanților, experiența EuroMobPM a fost una ”extraordinară”, care le-a schimbat în sens pozitiv gândirea, comportamentele față de mediu și față de cei din jur, le-a deschis noi orizonturi privind evoluția personală și profesională.

Skip to content