Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

MOŞTENIREA VĂCĂREŞTILOR LA MORENI 2016

Loading

În cadrul celei de a XLVIII-a ediţii a Festivalului – Concurs Naţional de Literatură Moştenirea Văcăreştilor, în data de 5 noiembrie 2016, a avut loc la Biblioteca Municipală o întâlnire cu scriitorii locali. Cu acest prilej au fost prezentate cărţi ale autorilor morenari, au fost citite versuri şi s-a discutat despre rolul scriitorului şi al actului de creaţie culturală în societatea modernă – accentuându-se totodată importanţa educaţiei pentru cultură şi a rolului primordial pe care cadrele didactice îl au în descoperirea, formarea şi promovarea talentelor.

La eveniment au fost prezenţi scriitorii morenari Viorica Vlad – Ghica, George Ioan Canache, Ion Stoica, Adrian Stângă, profesorii Daniela Călineţ, Niculina Rusu, Marian Irimia Guzi, precum şi elevi de la instituţiile de învăţământ din localitate şi de la Clubul Copiilor Moreni.

Cadru didactic mai bine de 40 de ani, descoperitoare şi îndrumătoare a tinerelor vlăstare literare din Moreni, Viorica Vlad – Ghica a prezentat audienţei şi implicarea sa de-a lungul anilor în Festivalul Moştenirea Văcăreştilor, adresându-le elevilor prezenţi provocarea de a scrie permanent şi de a începe să scrie o listă de cuvinte frumoase, căci doar cuvântul frumos într-o lume tumultuoasă are puterea de a apropia oamenii şi de a-i face mai buni.

,,În ultimii ani, festivalurile au început să devină poate prea mult o modalitate de a lua o diplomă, lăsând competenţele certe şi valoarea să primeze din ce în ce mai puţin. De aceea, noi ca profesori, dumneavoastră ca scriitori, organizatorii acestui festival de prestigiu, cu toţii avem datoria de a ne implica şi de a face ca talentul, valoarea, creaţia originală să primeze. Împreună cu echipa mea, asta mă străduiesc să fac la Festivalul Cununa Petrolului – de opt ani încoace: să premiem talentul şi creaţia autentică”, a declarat prof. Daniela Călineţ, director al Palatului Copiilor Târgovişte.

Mai multe instantanee de la această activitate puteţi găsi pe pagina de Facebook a instituţiei:  https://www.facebook.com/primariamunicipiuluimoreni/

Skip to content