Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

PRIMARUL MUNICIPIULUI MORENI LA AMBASADA BELGIEI DIN ROMÂNIA

Loading

Pe 15 noiembrie, la ora 18.00, la invitaţia ambasadorului extraordinar şi plenipotenţiar al Regatului Belgiei în România, Excelenţa Sa Philippe Beke, Primarul Municipiului Moreni, Constantin Dinu, a participat alături de Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu și de lect. univ. dr. Claudia Gilia de la Universitatea Valahia din Târgoviște, la o recepție la Ambasada Belgiei din București cu prilejul Sărbătorii Regelui.
Sărbătoarea Regelui este celebrată în Belgia din anul 1866 în timpul căreia Parlamentul Belgiei ține o ceremonie în onoarea regelui în prezența reprezentanților familiei regale belgiene. De asemenea, 15 noiembrie este ziua Sfântului Leopold, care este și numele primilor doi regi belgieni.
Philippe Beke, în timpul discursului oficial, a menționat lunga relație diplomatică, care durează de 175 de ani, dintre România și Belgia și bunele relații dintre cele două state. De asemenea, Ambasadorul Beke și-a manifestat mulțumirea față de investițiile belgiene în țara noastră care sunt în continuă creștere.

Sari la conținut