Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

REGAL FOLCLORIC LA MORENI – ARTE ȘI TRADIȚII

Loading

Pe 26 martie, s-a desfășurat la Moreni cea de a VI-a ediție a Festivalului Național de Arte și Tradiții Populare ,,Dragobete – Morenete” în organizarea Școlii Art Canto Morena și a Clubului Copiilor Moreni, cu sprijinul financiar al Primăriei municipiului Moreni (decalat din februarie în martie din cauza restricțiilor care au existat).
În acest an, au participat în secţiunile de concurs copii şi tineri, ansambluri şi grupuri folclorice din Moreni, Târgoviște, Perșinari, Brăila, Râmnicu Vâlcea, Pitești, Câmpulung Muscel, Gura Ocniței, Sâmburești, Brănești, Breaza, Ocnița, Berceni. Directorul festivalului a fost profesor Daniela Călineț Petre, iar juriul a fost format din Corina Dragomir, Adriana Ion, Elena Sima, Marian Irimia Guzi și Nicolae Ene. În urma deliberărilor, Trofeul 2022 a fost câștigat de Ansamblul folcloric ,,Plaiurile Sâmbureștiului” din județul Olt.
De asemenea, au fost premiate și trei cupluri din Moreni care au împlinit 2 ani, 25 de ani și 30 de ani de căsătorie.
Pentru a întregi tradițiile și performanța înregistrată de toți participanții care au evoluat pe scena de la Moreni, au susținut recitaluri extraordinare Elena Sima și taraful, Corina Dragomir, Nina Predescu, Valentina Rădoi, Maria Radu, Andreea Mitran, Flavius Moraru, Grupul Art Canto Morena, Ansamblul de cântece și dansuri Brâulețul – Pârșcoveni Olt și Grupul vocal Mândruțele – Perieți Olt.
Mai multe fotografii pe pagina de Facebook a instituției: https://www.facebook.com/primariamunicipiuluimoreni

Sari la conținut