Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

TINERI DE EXCEPȚIE ÎN MUNICIPIUL MORENI

Loading

În continuarea sprijinirii și încurajării tinerilor, a performanței și a performerilor, Constantin Dinu, Primarul municipiului Moreni, a participat la o prezentare și demonstrație a echipei de robotică a municipiului Moreni. Din aceasta fac parte elevi de la Colegiul Național ,,I. L. Caragiale” Moreni, Liceul Tehnologic de Petrol Moreni și un elev de la Colegiul Național ,,Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște – sub coordonarea prof. dr. Gabriel State.
Cei nouă tineri au început să fie o echipă în luna octombrie a anului trecut când au realizat de la zero robotul ,,Diana”… pe care ulterior l-au remontat de câteva ori pentru participările la concursuri sau demonstrații. Membrii echipei sunt Ionuț Savu, Daria Runceanu, Ioana Ciocoiu, Bianca Șerban, Mihai State, Ștefan Gheorghiță, Teodora Florea, Alin Stoica, Cosmin Gheorghe.
Robotul efectuează sarcini autonome: se orientează pe teren cu ajutorul camerei unui telefon mobil și al senzorilor folosind un program software, îndeplinește diverse sarcini și navighează pe teren fiind controlat de doi elevi prin intermediul unor gamepad-uri.
,,Sunt mândru și fericit că mai sunt tineri care își dedică timpul lor pentru performanță în domeniul tehnic și IT. Tineri care vor să evolueze frumos prin aprofundarea cunoștințelor, dezvoltarea creativității și inteligenței. Vă felicit! De aceea, vă asigur de întregul sprijin al municipalității morenare pentru proiectul vostru, pentru dezvoltarea lui și pentru ca să puteți participa din punct de vedere financiar/logistic la toate competițiile și demonstrațiile naționale”, a declarat Constantin Dinu, Primarul municipiului Moreni.
În acest weekend, echipa de robotică a municipiului Moreni va participa la București la o competiție importantă în cadrul etapei regionale. Să le ținem pumnii strânși! Mult succes!!!

Sari la conținut