Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Tradițiile de Crăciun la Moreni

Loading

În seara zilei de 23 decembrie 2013, în cartierul Tisa, a avut loc un Spectacol de colinde organizat de Primăria Municipiului Moreni și Școala Arta Canto Morena, fiind al treilea din seria spectacolelor organizate de administrația locală în perioada sărbătorilor de Crăciun pentru toți morenarii.
Pentru Moreni, colindul din cartierul Tisa este singura tradiție veritabilă care este păstrată cu sfințenie de mai bine de 50 ani. Cu acest prilej, localnicii oferă colindătorilor covrigi, mere și boabe de porumb fierte.
Întrucât administrația publică locală sprijină și încurajează valorile, tradițiile și moștenirea culturală, dar, în același timp, dorește și să realizeze o ambianță mai plăcută, adecvată soluțiilor tehnice din ziua noastră, pentru prima dată a avut loc și un spectacol de colinde susținut de talentații copii de la Școala Art Canto Morena, coordonați de prof. Daniela Călineț. 
La eveniment au fost prezenți Constantin Dinu, Primarul Municipiului Moreni, Adrian Țuțuianu, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, precum și oficialități locale și județene.
,,În perseverența noastră de a menține și de a promova tradițiile locale, copiii talentați, actul de creație veritabil, începând cu acest an Colindul de pe Tisa a devenit cu mult mai mult decât ce a fost până acum. Vom încerca să aducem an de an noutăți astfel încât tradițiile adevărate ale morenarilor să se împletească armonios cu modernitatea, cu bunul gust și cu performanța”, a declarat Constantin Dinu, Primarul Municipiului Moreni.
La rândul său, Adrian Țuțuianu, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a precizat că este al patrulea an când este prezent la această manifestare și a felicitat administrația locală pentru eforturile pe care le depune pentru a perpetua această tradiție. 
De asemenea, municipalitatea morenară a oferit copiilor prezenți peste 300 de cadouri pregătite special cu această ocazie.
Evenimentul s-a încheiat cu tradiționalul foc de artificii.

Skip to content