Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

VIZITĂ IMPORTANTĂ A COMISIEI EUROPENE LA MORENI

Loading

Municipalitatea morenară a fost astăzi gazda unei delegații de la Comisia Europeană. Astfel, domnul Jeroen Jutte, director Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune din cadrul Comisiei Europene (însoțit de staff-ul său și de reprezentanți ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene) a efectuat o vizită de lucru în municipiul Moreni. În programul vizitei a fost inclusă o întâlnire de lucru cu Constantin Dinu, Primarul municipiului Moreni, responsabili din cadrul administrației publice municipale, Poliana Cătălin, facilitator programul ROMACT, reprezentanți ai instituțiilor din localitate, precum și două deplasări în teren – în cartierul Pâscov pentru proiectul implementat ,,Reabilitare cămine comunitate romă” și la Secția de pediatrie a Spitalului municipal Moreni.

,,Domnule Jeroen Jutte și stimați membrii ai delegației Comisiei Europene este o onoare atât pentru mine, ca Primar al municipiului Moreni, cât și pentru întreaga comunitate locală să primim vizita dumneavoastră, astăzi, în localitatea noastră.  Este un pas foarte important în procesul de modernizare și dezvoltare a municipiului Moreni având în vedere atât experiența administrației publice locale în atragerea de fonduri europene și implementarea de proiecte cu finanțare externă, cât și implicarea dumneavoastră în a impulsiona și sprijini instituțiile publice și private din România și Bulgaria pentru a accesa programe și linii de finanțare europene. Un lucru este cert: fără sprijinul consolidat și permanent al Uniunii Europene, fără programe și proiecte finanțate de entitățile de la nivelul Uniunii Europene comunitățile locale din România nu se pot dezvolta așa cum își doresc toți cetățenii și toți factorii de decizie de la nivel local (Primar, Consiliu Local, Consiliu Județean, etc.). Mergând mai departe, vreau să vă spun că municipalitatea morenară a implementat și implementează numeroase proiecte cu finanțare europeană sau națională. De asemenea, ne dorim ca și pe viitor să atragem cât mai multe fonduri europene pentru a moderniza și dezvolta localitatea noastră astfel încât toți cetățenii să aibă acces la infrastructură rutieră modernă, infrastructură sanitară și servicii medicale la standarde europene, instituții de învățământ și cultură modernizate și dotate conform celor mai bune standarde, rețele de apă și canalizare modernizate pe întreg teritoriul administrativ al localității, servicii publice furnizate profesionist”, a declarat Constantin Dinu, Primarul municipiului Moreni.

La rândul său, Jeroen Jutte a precizat că este foarte important ca administrațiile publice să acceseze fondurile europene pentru o cât mai bună dezvoltare și modernizare a comunităților locale, felicitând în același timp conducerea Primăriei municipiului Moreni pentru proiectele cu finanțare europeană implementate sau în curs de implementare. ,,Municipiul Moreni este o dovadă clară și un exemplu pozitiv pentru alte localități din România în derularea de proiecte europene în domenii diverse precum reabilitarea și modernizarea infrastructurilor rutiere, sanitare, de învățământ, de incluziune socială. Este foarte important ca toți factorii de decizie de la nivel local să se întâlnească, să lucreze împreună și să găsească cele mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor comunității locale prin atragerea de fonduri europene și pentru a crea astfel prosperitate pe viitor pentru toți cetățenii. Vă felicit și vă asigur de sprijinul meu și al Comisiei Europene în a scrie și implementa viitoare proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă”, a mai declarat Jeroen Jutte, director Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune.

Mai multe imagini de la vizita oficială puteți găsi pe pagina de Facebook a instituției: https://www.facebook.com/primariamunicipiuluimoreni

 

Skip to content