Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

VIZITĂ TRANSNAȚIONALĂ ÎN MORENI

Loading

Municipalitatea morenară a fost astăzi gazda unei delegații formată din 21 de cadre didactice din Italia, Turcia, Letonia, Polonia și România în cadrul proiectului S.M.I.L.E. – Slow down, Move your body, Improve your diet, Learn for life, and Enjoy school time, finanțat prin programul Erasmus+.

Delegația a fost primită de Constantin Tocan, Viceprimarul municipiului Moreni și de Carmen Popescu, Secretarul municipiului. După o scurtă prezentare a localității, gazdele au răspuns întrebărilor adresate. La finalul întâlnirii, Constantin Tocan le-a oferit cadrelor didactice câte o plachetă cu municipiul Moreni.

Proiectul se desfășoară în perioada 2015 – 2017 și are ca partener Liceul Tehnologic de Petrol din localitate.

Scopul proiectului este acela de a preveni abandonul școlar şi de a asigura achiziționarea de către elevi a unor competențe care să le permită progresul și integrarea socială.

Obiectivele de bază sunt sprijinirea școlilor partenere în prevenirea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii, dezvoltarea competențelor de bază și transversale prin intermediul unor metode inovatoare, promovarea cetățeniei active în rândul tinerilor.

Principalele activităţi sunt conectate la următoarele domenii: sport (turnee cu sporturi tradiționale și locale, interviuri cu foști sportivi locali, ştafeta anti – doping, promovarea unui stil de viață sănătos și echilibrat), metode inovative de predare, utilizarea noilor tehnologii, cooperare cu Centrele EUROPE DIRECT, consiliere psihologică.

Skip to content