Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

PROTOCOL DE COLABORARE BILATERALĂ ÎNTRE MORENI ȘI KIEV

Loading

Pe 21 octombrie 2013, în sala de festivități a Primăriei Municipiului Moreni, a avut loc semnarea Protocolului de colaborare dintre Crucea Roșie Moreni și Crucea Roșie Kiev – Sectorul Pecersc.  La eveniment au fost prezenți Constantin Dinu, Primarul Municipiului Moreni, Floris Lăzărescu, Președinte Crucea Roșie Dâmbovița, Gheorghe Popescu, Director Crucea Roșie Dâmbovița, Ion Prodan, Președinte Crucea Roșie Moreni, Harcenko Larisa Leonidivna, Șef raion Crucea Roșie Kiev, șefi de filiale Crucea Roșie din Ucraina, Niculae Constantin, Comandantul Poliției Moreni, Cristian Ioniță, Adjunctul Poliției Moreni, ltl. Col. Vasile Moreni, Comandantul Detașamentului de Pompieri Moreni, reprezentanți ai Societății de Cruce Roșie Moreni, consilieri locali și factori de decizie din Primăria Moreni.

În baza discuțiilor unanime ale celor două filiale de Cruce Roșie, acestea vor efectua schimburi de experiență și pentru documentare, discutând pe teme de interes reciproc și pentru cooperarea bilaterală. Protocolul încheiat astăzi are o valabilitate de 5 ani și vizează domenii de interes prioritare precum răspunsul la urgențe, voluntariatul, pregătirea în domeniul primului ajutor și educația pentru sănătate, promovarea donării de sânge voluntare ca și programele umanitare.

Pentru început, Constantin Dinu, Primarul Municipiului Moreni, a făcut o scurtă prezentare a istoriei localității și a prezentului, după care a apreciat activitatea intensă a membrilor inimoși ai Crucii Roșii Moreni și a arătat că întotdeauna această instituție a răspuns prompt tuturor solicitărilor municipalității morenare.

,,Protocolul de colaborare bilaterală semnat astăzi la Primăria Municipiului Moreni este unul extrem de important pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale în domeniile vizate de Crucea Roșie. Cele două filiale vor face eforturi comune pentru a menține relațiile de prietenie care au fost construite între cele două organizații, acționând pentru întărirea și dezvoltarea acestora”, a declarat Constantin Dinu, Primarul Municipiului Moreni.

Reprezentanții Crucii Roșii din Kiev au prezentat modalitatea de funcționare a sistemului din Ucraina, punând un accent deosebit de activitățile de voluntariat și diferitele programe care se adresează în mod direct populației, afrimându-și speranța în rezultate cât mai bune în urma derulării acestui protocol de colaborare, scopul final fiind ajutorarea persoanelor aflate în nevoi din Moreni și Kiev. De asemenea, Harcenko Larisa Leonidivna, Șef raion Crucea Roșie Kiev, a declarat: ,,Suntem onorați că ne aflăm astăzi la Moreni și că municipalitatea locală acordă o importanță deosebită activității de Cruce Roșie. Este un  semn bun, încurajator, care va transpune în realitate protocolul semnat astăzi astfel încât să fim cu toții mai aproape de cetățenii localităților noastre. Vă mulțumesc, aveți o țară frumoasă cu oameni profesioniști cu atât mai mult cu cât poporul român și cel ucrainean sunt foarte apropiate din punct de vedere sufletește”.

Sari la conținut